PRODUKTY REGIONALNE

Okoliczne gospodarstwa oferują produkty pochodzenia roślinnego i zwierzęcego, które pochodzą wyłącznie z własnych upraw i hodowli,do których między innymi należą:
– szynki , wędliny i kiełbasy
– ogórki kiszone
– kompoty i dżemy, powidła w różnych smakach
– mleko, masło, twarogi, sery

– miód
– jajka od kur z wolnego wybiegu

Żywność z niewielkich, rodzinnych gospodarstw, bez konserwantów i polepszaczy to szansa na zdrowy rozwój dzieci, a także zmniejszenie liczby chorób cywilizacyjnych.

Hodowane są tutaj kury, kaczki, ryby, trzoda chlewna, krowy a dzięki tym zwierzętom, możemy cieszyć się przez niemal cały rok świeżym domowym nabiałem, mlekiem i masłem, wiejską wędliną (szynka, boczek), smalcem, pasztetem i salcesonem oraz jajami z hodowli z wolnego wybiegu.

Nasze okolice są wolne od przemysłu a przy każdym domu rosną drzewa owocowe, krzewy, ogródki są pełne warzyw dzięki czemu możesz zakosztować powideł, dżemów, kompotów, kiszonek (ogórki, buraki, dynie) własnego wyrobu, które są pozbawione chemii.